Organikus mindennapok

Katyvaszok

Katyvaszok

15 perces sütőtök krémleves

2015. november 25. - Marczinkó Ági

Történet

Apukámnak idén nagyon összejött a sütőtök termesztés, annyira, hogy a helyi zöldségest is ő látja el. Ennek örömére 3 szép nagyot kaptam én is, hogy kezdjek vele valamit. Persze, nem kellett kétszer mondani, mivel imádom a sütőtököt az íze és a színe miatt is. A hidegre való tekintettel meleg levesben gondolkodtam, hogy a megfázás szezont elkerülje, aki elkészíti ezt a receptet.

picmonkey_collage.png

Hozzávalók

1 kg sütőtök meghámozva, a magjai kivájva és a húsa kisebb kockára vágva

5 szál répa meghámozva és kisebb kockára vágva

2 evőkanál olívaolaj

1 fej kisebb vöröshagyma, kisebb kockákra vágva

víz

só, bors

opcionális feltétek: lenmag, pirított hagyma vagy chia mag

Elkészítés

1. Közepes lángon felhevítjük az olajat egy nagyméretű vastagaljú lábosban.

2. Beleszórjuk a hagymát, majd meghintjük sóval és időnként megkeverve 5-7 perc alatt puhára pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a répát és a sütőtököt és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

4. Felforraljuk, majd azután közepes lángra csökkentve a hőt kb. 20 percig gyöngyöztetjük, amíg a zöldség megpuhul.

5. Turmixgépben több adagban simára pürésítjük az edény tartalmát.

6. A krémlevest tiszta fazékba öntjük, ha szükséges kevés vízzel fellazíthatjuk. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint tálaljuk az opcionális feltétekkel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katyvaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr668107458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása