Organikus mindennapok

Katyvaszok

Katyvaszok

5 perces sült busa (paleo)

2015. december 07. - Marczinkó Ági

Történet

Nemcsak a messziről érkezett tengeri halakból készíthetünk ízletes fogásokat karácsonyra, hanem az itthoni édesvizek terméseiből is remek ebédet lehet főzni. Az egyik kedvencem a busa, amely egy kicsit elfeledett hal, mivel nem sok helyen lehet kapni, de az ár-érték arányban az egyik legjobb. Nem annyira erős az íze, mint a tengeri társainak, de fűszerekkel nagyon finom lesz.

Villámgyors sült busa

20151114_131158.jpg

Hozzávalók

75 dkg busafilé

5 dkg ghee

2 evőkanál lenmag- vagy tökmagliszt

só, bors

Elkészítés

1. A halfiléket mosd meg, majd töröld szárazra.

2. Mind a két oldalát sózd, borsozd. 

3. Bőrös oldalukat kend le olívaolajjal és mártsd a maglisztbe.

4. Forró olívaolajban süsd ki 3 percig a bőrös oldalát.

5. Dobd rá a gheet, fordítsd meg és húzd le a tűzről. 3 perc pihenés után már eheted is.

Köretnek sütök pürét ajánlok, aminek a receptjét a héten hozom nektek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://katyvaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr848145416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása