Történet
Nemcsak a messziről érkezett tengeri halakból készíthetünk ízletes fogásokat karácsonyra, hanem az itthoni édesvizek terméseiből is remek ebédet lehet főzni. Az egyik kedvencem a busa, amely egy kicsit elfeledett hal, mivel nem sok helyen lehet kapni, de az ár-érték arányban az egyik legjobb. Nem annyira erős az íze, mint a tengeri társainak, de fűszerekkel nagyon finom lesz.
Villámgyors sült busa
Hozzávalók
75 dkg busafilé
5 dkg ghee
2 evőkanál lenmag- vagy tökmagliszt
só, bors
Elkészítés
1. A halfiléket mosd meg, majd töröld szárazra.
2. Mind a két oldalát sózd, borsozd.
3. Bőrös oldalukat kend le olívaolajjal és mártsd a maglisztbe.
4. Forró olívaolajban süsd ki 3 percig a bőrös oldalát.
5. Dobd rá a gheet, fordítsd meg és húzd le a tűzről. 3 perc pihenés után már eheted is.
Köretnek sütök pürét ajánlok, aminek a receptjét a héten hozom nektek.