Organikus mindennapok

Katyvaszok

Katyvaszok

3 tipp, hogy a vágott virágok továbbéljenek

2016. augusztus 08. - Marczinkó Ági

 stories_1.png

Kövesd az alábbi 3 egyszerű lépést, hogy több napon keresztül gyönyörködhess a vásárolt/szedett virágjaidban.

  1. Válaszd a megfelelő fajtát

Fontos, hogy a megfelelő virágokat válasszuk, amelyek hosszan megőrzik szépségüket. Ilyen például a rézvirág, inkaliliom és a kasvirág. Különösen az elsőnél igaz, hogy csak kétnaponta kell cserélni a vizét és nagyon jól el van eközben.

  1. Vágd le a szárait

A szárak levágása is nagyon fontos. A reggeli időszakban a legjobb lemetszeni, mielőtt a nap felszívja a párát a levelekről. Amint lehet, rakd bele langyos vízbe a virágot és ne várj ezzel a lépéssel túl sokat. Sose szakítsad vagy tépjed a szárakat, mivel a légbuborékok segítik, hogy a nedvesség a szárban maradjon.

  1. Használj tiszta vizet

Tedd mindig tiszta vázába és vízbe a növényt. Rendezd el és távolítsad el a rajta maradt leveleket, majd vágd le ferdén a szárak végét. Adj a vízhez növényi tartósítót, amely gátolja a baktériumok keletkezését és kevesebb vizet enged felszívni a virágnak. Ezek a szerek cukrot tartalmaznak, amely hatására serkenti a bimbók kinyílását. Alternatívaként, ha nem akarsz ilyen mesterséges szert használni, akkor legalább naponta cseréld a vizet!

 

Forrás: OrganicLife

A bejegyzés trackback címe:

https://katyvaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr468931088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása