Organikus mindennapok

Katyvaszok

Katyvaszok

Epres müzliszelet

2017. június 10. - Marczinkó Ági

Beköszöntött az eper szezon és a lekvár, szörp főzése mellett mennyei süteményeket lehet készíteni belőle. A mostani müzli szeletet reggelire vagy ebédre is tökéletes választás lehet.

dsc_0271.JPG

A nyár egyik legédesebb ajándéka az eper. Nálunk az egész család imádja, és naponta kijárunk a telekre, hogy élvezhessük a friss és lédús gyümölcsöt. Ehhez a recepthez kb. 30 dkg eperre lesz szükség, de ha nincs otthon, akkor én egy részét a saját eperlekvárunkkal pótoltam.

Recept – 9 nagy vagy 16 kicsi szelet

 dsc_0181-01.jpeg

Hozzávalók:

Müzlis alaphoz:

6 evőkanál vaj vagy ghee

350 g fehér liszt

350 g zabpehely

150 g méz

1 teáskanál őrölt fahéj

csipet só

mazsola (opcionális)

Eper töltelék:

3 evőkanál eperlekvár

300 g friss eper

1 evőkanál citrom leve

Elkészítés

  1. Melegítsed elő a sütőt 180 fokra.
  2. 20*20 cm négyzetes sütőformába rakj sütőpapírt
  3. Keverd össze a müzli hozzávalókat egy nagy tálba: olvasztott vajat, fehér lisztet, zabpelyhet, mézet, őrölt fahéjat és a sót.
  4. Ha már morzsás állaga lett, akkor rakd bele a sütőformába és egyengesd el egyenletesen.
  5. Eper töltelék: egy tálban keverd össze az epret, citromlevet.
  6. Kend meg a tepsiben lévő müzlit eperlekvárral és rakd rá az epret a tálból.
  7. 50 percig süsd a sütőben, majd utána 10 percet hagyd pihenni.
  8. Darabold fel és egészségedre.

Ne maradj le az új hírekről és vásárokról!

* kötelező mezők

A bejegyzés trackback címe:

https://katyvaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr6412583857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása