Beköszöntött az eper szezon és a lekvár, szörp főzése mellett mennyei süteményeket lehet készíteni belőle. A mostani müzli szeletet reggelire vagy ebédre is tökéletes választás lehet.
A nyár egyik legédesebb ajándéka az eper. Nálunk az egész család imádja, és naponta kijárunk a telekre, hogy élvezhessük a friss és lédús gyümölcsöt. Ehhez a recepthez kb. 30 dkg eperre lesz szükség, de ha nincs otthon, akkor én egy részét a saját eperlekvárunkkal pótoltam.
Recept – 9 nagy vagy 16 kicsi szelet
Hozzávalók:
Müzlis alaphoz:
6 evőkanál vaj vagy ghee
350 g fehér liszt
350 g zabpehely
150 g méz
1 teáskanál őrölt fahéj
csipet só
mazsola (opcionális)
Eper töltelék:
3 evőkanál eperlekvár
300 g friss eper
1 evőkanál citrom leve
Elkészítés
- Melegítsed elő a sütőt 180 fokra.
- 20*20 cm négyzetes sütőformába rakj sütőpapírt
- Keverd össze a müzli hozzávalókat egy nagy tálba: olvasztott vajat, fehér lisztet, zabpelyhet, mézet, őrölt fahéjat és a sót.
- Ha már morzsás állaga lett, akkor rakd bele a sütőformába és egyengesd el egyenletesen.
- Eper töltelék: egy tálban keverd össze az epret, citromlevet.
- Kend meg a tepsiben lévő müzlit eperlekvárral és rakd rá az epret a tálból.
- 50 percig süsd a sütőben, majd utána 10 percet hagyd pihenni.
- Darabold fel és egészségedre.