Az egyik reggel valami újra vágytam és neten megtaláltam a banános palacsinta receptjét, amihez csak 1 érett banán, 2 tojás és egy kis fahéj kell. Ezeket összekeverjük és palacsintasütőben kisütjük. Ez nagyon jól hangzott addig, amíg rá nem jöttem, hogy valamiért túl híg lett a tészta. Kidobni nem akartam, de valami ehetőt kellett vele csinálni, így született meg zöld császármorzsa, ami nagyon finom lett és kicsit ijesztő is.
Zöld császármorzsa
Hozzávalók
2 érett banán
3 tojás
6 evőkanál kókuszreszelék
3 evőkanál tökmagliszt
2 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés
1. Egy nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót robotgéppel. A végén sűrűbbnek kell lennie, mint egy palacsinta tésztának.
2. Forró serpenyőbe felolvasztjuk a kókuszzsírt és minél kisebb darabokra szedjük szét.
3. Ha a darabok alja már barna és ropogós, akkor elkészült az étel. Egy jó cukormentes lekvárral érdemes tálalni.
Plusz tipp: nekem most nem volt időm, de érdemes rumba mazsolát áztatni és hozzáadni a masszához.