A hétvégén a második kekszet is elkészítettem, amely az előzővel ellentétben nagyon kakaós sikeredett, de ki ne imádná. Az édesség a Bounty csokoládé ízvilágát idézi és biztos állítom, hogy a gyerekek kedvence lesz.
A másik öröm hír, hogy két karácsonyi vásáron is kint leszünk és találkozhattok velem és apukámmal élőben (Rólam). Ezekről és az előkészületekről beszámolok majd az Adventi időszakban, ahol is meglepetéssel készülök nektek és érdemes lesz minden nap majd figyelni a Facebook oldalamat.
Hozzávalók:
350 g finomra őrölt kókuszreszelék
fél kávéskanál szódabikarbóna
25 g holland/macskás kakaópor
225 g kókuszszír (folyékony formában)
1 kávéskanál vaníliaaroma (elhagyható)
3 közepes méretű tojás sárgája
150 g édesítő (xilit, kókuszvirág cukor vagy nyírfacukor)
Elkészítés
1. A tésztához keverd össze egy tálban a finomra őrölt kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a kakaóport és egy csipet sót, majd tedd félre.
2. A kókuszzsírt és az édesítőt keverd össze, majd add hozzá a vaníliaaromát és egyesével jól elkeverve a tojások sárgáját.
3. A száraz hozzávalókat lépésenként add hozzá.
4. Egy nagy gombócot formázunk és ezt kilapítva fóliába tekerjük és tedd a hűtőbe 1 órára, vagy amíg kemény nem lesz.
5. Két tepsit bélelj ki sütőpapírral. Kókuszreszelékkel megszórt felületen nyújtsd ki a tésztát 3 mm vastagra, majd egy tetszőleges méretű (nekem 6 cm átmérőjű volt) szaggatóval szaggasd ki a kekszeket, és helyezd őket a tepsikbe.
6. Tedd a hűtőbe a tepsiket 15 percre és melegítsd elő a sütőt 170 fokra (3-as fokozat a gázsütőn)
7. A kekszeket a sütő közepén süsd meg, 12-15 perc alatt. A tepsiben hűtsd ki őket.