Organikus mindennapok

Katyvaszok

Katyvaszok

5 egyszerű légfrissítő a lakásba

2017. május 18. - Marczinkó Ági

Felejtsd el a drága illatosítókat, a következő olcsó és egyszerű illatosítókhoz mindent megtalálsz a lakásodban.

Vodka

A legtöbb boltban kapható légfrissítő fő összetevője az alkohol. A levegő tisztítása vodkával segít eltávolítani a kellemetlen, dohos szagokat, hozzáadott vegyszerek (kőolaj, hajtótöltelék, szintetikus illatok) nélkül. A vodka száradása során nem hagy szagot. A kedvenc spray receptem: elég 20 csepp vodka és 30 csepp illóolajat összekeverni, és a levegőbe permetezni.

vodka-ruska-alcohol-drunkenness-162986.jpeg

Macskaalom

Büdös szekrényed vagy dohos alagsorod van? Vegyél egy zsák macskaalmot. A fő összetevője a kovaföld, amely természetes ásványként van jelent a környezetben. A sok jó hatása mellett a szagokat is magába szívja, de elnyeli a nedvességet és emiatt megöli a kártevőket, akik érintkeznek ezzel.

Pálmafa

Nem túl gyakori megoldás a növény használata itthon, mivel itthon kevésbé bírja a hideget. Szobanövényként használva igazán hatékony megoldása a levegő tisztán tartásának, főleg a bútorfestés és parketta lakkozás illatát veszi el gyorsan. A többi szobanövény is képes erre, de jóval több idő alatt.

sky-beach-vacation-summer.jpeg

Kávézacc

Mindenki szereti a kávé szagát. A téli dohosságot nagyon jól el tudja tüntetni. Használj frissen őrölt vagy zaccot. Először szárítsad meg egy kicsit, rakd egy tálba és tedd oda, ahol rossz szagot érezel.

restaurant-beans-coffee-cup.jpg

Kutatás

Végül, a legjobb módja a szagok eltüntetésének, ha felkutatod a forrást és megszünteted. Könnyebb hosszú távon kiküszöbölni a szag okát, mint eltüntetni ideiglenesen macskalommal vagy kávé zaccal. A heti portalanítás és porszívózás sokat segít a helyzeten, mivel a porban is összegyűlhetnek a kellemetlen szagok.

 Képek: pexels.com

Ne maradj le az új hírekről és vásárokról!

* kötelező mezők

A bejegyzés trackback címe:

https://katyvaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr2712512923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása