Organikus mindennapok

Katyvaszok

Katyvaszok

Karfiolfőzelék (paleo)

2015. november 08. - Marczinkó Ági

Nagymamámnál disznóvágás volt a héten és jutott friss hús nekem is. Ebbel adódott, hogy a hétvégi menü egy része megoldódott. A pörkölt receptet itt most nem akarom leírni, mert nagyon sok van fent az interneten és nagy részük alapvetően is paleo, de a köret annál érdekesebb lett. Kitaláltam, hogy karfiolfőzeléket csinálok, ami kb. 20-30 perc alatt kész lett.

Paleo karfiol főzelék

karfiol.png

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol rózsákra szedve

1 fej vöröshagyma

4 evőkanál kókusz-/olívaolaj

víz

só, bors, szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymákat aprítva megfuttatjuk az olajon. Kb 3-4 karfiolrózsa kivételével a többi zöldséget is rádobjuk.

2. 2-3 percig pirítjuk közepes lángon. Sózzuk, borsozzuk és frissen reszelt szerecsendiót adunk még hozzá ízlés szerint.

3. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje és fedő alatt kb 15 percig pároljuk a karfiolokat.

4. Ekkor beletesszük a maradék 3-4 db nyers karfiolrózsát és további 5 percig fedő alatt főzzük.

5. Elzárjuk a lángot, az utólag hozzáadott karfiolokat kiszedjük egy tálkába és a többit botmixerrel tetszőleges állagúra pürésítjük. 

Ha túl sűrű lett, akkor lehet vízet adni még hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://katyvaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr778059702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása