Organikus mindennapok

Katyvaszok

Katyvaszok

3 finom karácsonyi gasztroajándék (paleo)

2015. december 23. - Marczinkó Ági

Történet

A karácsony a szeret ünnepe, amelyet a mai világban egyre jobban átvesz a tökéletes ajándék utáni hajsza. Ezt megkönnyítve 3 karácsonyi receptet mutatok be neked, amelyekkel egészségesen tudsz örömet szerezni a családnak.

afterfocus_1450872116698.png

Kókusztej házilag

Hozzávalók

1 liter víz

150 g kókuszreszelék, amely semmilyen további vegyi anyagot nem tartalmaz

Elkészítés

1. Kókuszreszeléket és a vizet öntsük egy nagy tálba vagy kancsóba.

2. Hagyjuk állni legalább egy éjszakán keresztül.

3. Másnap turmixoljuk össze a kókuszos vizet.

4. Szűrjük le egy kisebb lyukú szűrőn és kész vagyunk! :)

Érdemes utána hűtőbe tárolni és kb. 4-5 napig fel lehet használni.

"Karamellás" dió

Hozzávalók

30 dkg dió

1 evőkanál fahéj - elhagyható

10 dkg kókuszvirágcukor

1 tojásfehérje

Elkészítés:

1. Keverd össze a fahéjat a kókuszvirágcukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, és tedd félre.

2. Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és egy-két evőkanálnyi vizet is - dolgozd őket jól össze, hogy a végeredmény minél homogénebb és minél krémes állagú legyen.

3. Tedd a diót egy nagy edénybe, és keverd össze a tojásfehérjés mixtúrával. Ügyelj arra, hogy minden diószem tökéletesen be legyen fedve.

4. Ha ez megtörtént, öntsd át a zacskóba, és az egészet rázd alaposan össze, hogy mindenhová jusson a fahéjas-kókuszvirágcukros keverékből.

5. Egy tepsibe helyezz sütőpapírt, egyenletesen oszlasd el rajta a diót, és 100 fokra előmelegített sütőben szárítsd körülbelül egy órán keresztül. Közben időnként rázogasd meg a tepsit.

6. Ha kész, hagyd kihűlni, és már fogyasztható is.

Paleo szaloncukor (kókuszos)

afterfocus_1450872208153.png

Hozzávalók

1 csomag aszalt füge

200 g kókuszreszelék

0,5 dl kávé

Mázhoz (forrás: http://angelstudio.hu/wordpress/paleo-etcsokolade/):

10 dkg kókuszolaj

3 evőkanál kakaópor

1 evőkanál méz vagy bármilyen más édesítőszer

Elkészítés

1. A fügét és a kókuszreszeléket együtt megdaráljuk, majd masszává gyúrjuk.

2. Szaloncukrokat formázunk belőle. Ezután érdemes pihentetni pár órát, hogy összeálljon.

3. Csoki máz: Fém edényben, vízgőz felett megolvasztani takarékon a kókuszolajat. A lényeg, hogy teljesen felolvadjon.

4. Majd sűrűre kell keverni a kakaóporral és az édesítővel.

5. Szobahőmérsékletűre visszahűlve érdemes a szaloncukrokat beleforgatni, mert különben nem marad rajta.

6. Ezután is érdemes még visszarakni pár órára a hűtőbe!

A bejegyzés trackback címe:

https://katyvaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr908193652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása