Történet
A karácsony a szeret ünnepe, amelyet a mai világban egyre jobban átvesz a tökéletes ajándék utáni hajsza. Ezt megkönnyítve 3 karácsonyi receptet mutatok be neked, amelyekkel egészségesen tudsz örömet szerezni a családnak.
Kókusztej házilag
Hozzávalók
1 liter víz
150 g kókuszreszelék, amely semmilyen további vegyi anyagot nem tartalmaz
Elkészítés
1. Kókuszreszeléket és a vizet öntsük egy nagy tálba vagy kancsóba.
2. Hagyjuk állni legalább egy éjszakán keresztül.
3. Másnap turmixoljuk össze a kókuszos vizet.
4. Szűrjük le egy kisebb lyukú szűrőn és kész vagyunk! :)
Érdemes utána hűtőbe tárolni és kb. 4-5 napig fel lehet használni.
"Karamellás" dió
Hozzávalók
30 dkg dió
1 evőkanál fahéj - elhagyható
10 dkg kókuszvirágcukor
1 tojásfehérje
só
Elkészítés:
1. Keverd össze a fahéjat a kókuszvirágcukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, és tedd félre.
2. Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és egy-két evőkanálnyi vizet is - dolgozd őket jól össze, hogy a végeredmény minél homogénebb és minél krémes állagú legyen.
3. Tedd a diót egy nagy edénybe, és keverd össze a tojásfehérjés mixtúrával. Ügyelj arra, hogy minden diószem tökéletesen be legyen fedve.
4. Ha ez megtörtént, öntsd át a zacskóba, és az egészet rázd alaposan össze, hogy mindenhová jusson a fahéjas-kókuszvirágcukros keverékből.
5. Egy tepsibe helyezz sütőpapírt, egyenletesen oszlasd el rajta a diót, és 100 fokra előmelegített sütőben szárítsd körülbelül egy órán keresztül. Közben időnként rázogasd meg a tepsit.
6. Ha kész, hagyd kihűlni, és már fogyasztható is.
Paleo szaloncukor (kókuszos)
Hozzávalók
1 csomag aszalt füge
200 g kókuszreszelék
0,5 dl kávé
Mázhoz (forrás: http://angelstudio.hu/wordpress/paleo-etcsokolade/):
10 dkg kókuszolaj
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz vagy bármilyen más édesítőszer
Elkészítés
1. A fügét és a kókuszreszeléket együtt megdaráljuk, majd masszává gyúrjuk.
2. Szaloncukrokat formázunk belőle. Ezután érdemes pihentetni pár órát, hogy összeálljon.
3. Csoki máz: Fém edényben, vízgőz felett megolvasztani takarékon a kókuszolajat. A lényeg, hogy teljesen felolvadjon.
4. Majd sűrűre kell keverni a kakaóporral és az édesítővel.
5. Szobahőmérsékletűre visszahűlve érdemes a szaloncukrokat beleforgatni, mert különben nem marad rajta.
6. Ezután is érdemes még visszarakni pár órára a hűtőbe!